Wout van Aert twee jaar langer bij Jumbo-Visma: ‘Geloof niet in gevaren van lange samenwerking’

© GETTY

Wout van Aert en Jumbo-Visma hebben hun nog twee jaar doorlopende verbintenis opengebroken en met nog eens twee jaar verlengd. Dat maakte het Nederlandse WorldTour-team woensdag bekend. De 28-jarige Kempenaar staat daarmee tot eind 2026 onder contract bij Jumbo-Visma.

Van Aert was erg tevreden met zijn contractverlenging. ‘Ik voel me heel goed bij deze ploeg’, zei hij in een reactie. ‘We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden. Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al vier jaar in slagen constant beter te worden. Eén van de leuzen van de ploeg is ‘elke dag beter’ en dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. We blijven verbeteren in de performance en ook naar buiten toe, de omkadering, alles. Daarom weet ik dat ik niet bang hoef te zijn om nog vier jaar langer bij deze ploeg te zijn. We gaan steeds voor het beste en dat maakte de keuze gemakkelijk. Dat is het vertrouwen dat ik geef aan de ploeg en het geeft mezelf veel gemoedsrust om er de komende jaren voor te kunnen gaan.’

Die woorden klonken sportief directeur Merijn Zeeman als muziek in de oren. ‘Als renner en als persoon maakt Wout ons beter. Hij is een verschilmaker, zowel door het behalen van topprestaties als als teamplayer. Hij stuwt ons naar grootse dingen. We zijn superblij dat hij de komende vier jaar deel uitmaakt van ons team’, aldus Zeeman.

De contractverlenging stelt Van Aert in staat uitgekiend zijn sportieve doelen na te jagen. ‘Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen’, zei Van Aert. ‘Soms hoor ik wel eens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg. In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben. Bij Jumbo-Visma ben ik op mijn best voorbereid en heb ik de sterkste ploegmaats rond mij. Ik heb al veel plezier gehaald uit mijn eigen successen en uit het teamsucces. Het is gewoon mooi om daar deel van uit te maken. Het is voor mij het perfecte plaatje. Ik ben blij dat ik mijn thuis hier gevonden heb.’

Wout van Aert rijdt sinds 2019 voor Jumbo-Visma en won in die periode onder meer negen Touretappes, de groene trui in de Tour (2022), Milaan-Sanremo (2020), de Strade Bianche (2020), Gent-Wevelgem (2021), de Amstel Gold Race (2021), Belgische titels op de weg (2021) en in het tijdrijden (2019 en 2020), de Omloop Het Nieuwsblad (2022) en de E3 Prijs (2022).