Wouter Weylandt komt om na val in Giro

© Belga

De 26-jarige Belg van Team Leopard Trek zou in september voor het eerst vader worden.

Wielrenner Wouter Weylandt is maandag overleden na een zware val tijdens de derde etappe van de Ronde van Italië, waarbij hij een schedelbreuk opliep. De 26-jarige Belg van Team Leopard Trek gold als een van de grootste Belgische wielertalenten. In september zou hij voor het eerst vader worden.Weylandt kwam zwaar ten val tijdens de afdaling van de Appenijnencol Passo del Bocco, op zo’n 25 kilometer van de finish in Rapallo. Hij verloor meteen het bewustzijn en bloedde hevig. Op televisiebeelden was te zien hoe Weylandt voor dood bleef liggen.

Het medische team van de Giro probeerde hem nog te reanimeren, maar iets na 17 uur bevestigde de Girodokter het overlijden van Weylandt.

“Weylandt was al buiten bewustzijn toe we bij hem kwamen. We hebben 40 minuten lang geprobeerd hem te reanimeren, maar tevergeefs. Hij had een schedelbreuk en verschillende wonden aan het aangezicht”, vertelde Giovani Tredici.

Muurtje

De ordediensten hebben het tragische ongeval al gereconstrueerd. Weylandt tikte met zijn linkerpedaal een muur aan langs de kant van de weg en maakte een vreselijke val waarbij hij een twintigtal meter over het asfalt schoof, zo bleek uit een reconstructie van de Italiaanse ordediensten.

Uit respect schrapte de koersdirectie de podiumceremonie na aankomst van de derde etappe, die werd gewonnen door Angel Vicioso.

Vader

Weylandt zou in september voor de eerste keer vader worden.

Vorig jaar won Weylandt in het Nederlandse Middelburg nog de derde etappe van de Giro. Dit jaar zou hij de Giro eigenlijk niet rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier