Zaak gesloten: Evenepoel gaat vrijuit na onderzoek naar flesje

Evenepoel na zijn val in Lombardije © Belga Image

Er is geen sprake van een overtreding van het antidopingreglement toen sportdirecteur Davide Bramati na de zware val van Remco Evenepoel in de Ronde van Lombardije een flesje uit de achterzak van de renner haalde. Dat heeft de Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), die zijn onderzoek heeft afgerond, maandag bekendgemaakt.

Het voorval leidde op Twitter tot een massa insinuaties en de Internationale Wielerunie (UCI) kondigde vervolgens aan een onderzoek op te starten. Deceuninck – Quick-Step liet toen al weten dat het om niet meer dan een kleine drinkbus met voedingssuplementen gaat.

‘Na het horen van alle betrokken personen, onder wie de renner en de teamverantwoordelijken, oordeelt de CADF dat er geen antidopingovertreding heeft plaatsgevonden’, zo klinkt het op de website van de CADF. ‘De zaak wordt als gesloten beschouwd, tenzij nieuwe zaken onder de aandacht gebracht worden. De CADF zou graag de heer Evenepoel, de heer Bramati en Deceuninck – Quick-Step danken voor hun medewerking tijdens het onderzoek.’