Belgische kampioen krijgt beker pas op slotspeeldag

11/05/17 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:56

Bron: Belga

De officiële viering en uitreiking vindt ten vroegste op 21 mei plaats.

Belgische kampioen krijgt beker pas op slotspeeldag

© Belga Image

Dat Anderlecht bij eventuele winst tegen Club Brugge (zondag 14.30 uur) de kampioenentrofee nog niet zal krijgen, was al bekend. De politie van Brugge heeft een titelviering in het Jan Breydelstadion overigens verboden.

Maar nu heeft de Pro League beslist dat de nieuwe Belgische kampioen - ook Club Brugge kan dat nog worden - de beker ten vroegste op zondag 21 mei, de slotspeeldag van de play-offs, in de lucht zal kunnen steken.

Groot scherm

Anderlecht zal de uitwedstrijden tegen Club Brugge en Charleroi (donderdag 18 mei) op groot scherm uitzenden in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht kondigde tevens aan dat de spelers na eventuele winst in Brugge terug zouden keren naar Brussel om in het stadion samen met de fans de titel te vieren.

De beker zal evenwel nog niet overhandigd worden. 'De officiële viering en uitreiking vinden sowieso pas plaats op de laatste speeldag, na de wedstrijd', zei Isabelle Van Asselberghs van de Pro League.

Op de slotspeeldag op 21 mei (14u30) spelen zowel Anderlecht als Club Brugge, de twee overgebleven titelkandidaten, voor eigen publiek.

Drie speeldagen voor het einde van de play-offs heeft Anderlecht vier punten voorsprong op Club. Als Paars-Wit zondag wint in het Jan Breydelstadion is de 34e landstitel dus een feit.

Lees meer over:

Onze partners