Bilal Laggoune in belangrijke titelkamp op Gents Boksgala

22/01/18 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

De Ninoofse bokser Bilal Laggoune (25) verdedigt op het Gents Boksgala van 30 maart zijn IBF Intercontinental-titel bij de cruisergewichten tegen de Duitser Serdar Sahin (36). Bij winst komt Laggoune op één kamp van een gevecht om de wereldtitel.

Bilal Laggoune in belangrijke titelkamp op Gents Boksgala

Bilal Laggoune (R) © Facebook Bilal Laggoune

De kamp is belangrijk voor beide boksers, omdat de winnaar naar de zogenaamde eliminator fight (halve finale) voor de wereldtitel mag, bevestigt Laggounes broer en vertrouwenspersoon Ezzedine aan Sportmagazine.be. De tegenstander in dat duel wordt eind mei beslist op de IBF-conventie.

Het is een interessante affiche voor het Gents Boksgala, dat plaatsvindt in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Laggoune won 22 van zijn 25 kampen (12 keer knock-out, 1 nederlaag en 2 onbesliste kampen), terwijl Sahin op 27 zeges (waarvan 18 met knock-out) en 2 nederlagen staat. Sahin won zijn laatste vijf kampen, Laggoune drie van zijn laatste vijf.

Makkelijk wordt het dus niet voor de 25-jarige Ninovenaar. Om zich voor te bereiden trekt Laggoune komende zondag voor acht weken naar Kroatië. 'Daar zal hij getraind worden door Ivan Filipovic, die hem zijn IBF-titel hielp behalen op 30 september,' zegt Ezzedine.

Laggoune versus Sahin is de hoofdkamp op het Gents Boksgala. Andere bekende namen in de elitekampen zijn Junior Bauwens, Sasha Yengoyan en Kevin Vanderheyden.

Onze partners