Ja, hij kan het dus wél, beslissend zijn. In de heksenketel in Galatasaray hield Eden Hazard het hoofd koel en gaf hij de assist voor de beslissende 0-1 van Toni Kroos.

Daarmee redde hij de scalp van zijn coach Zinédine Zidane, want de Evian stond de Fransman aan de lippen. Het was 'NU OF NOOIT', zoals Marca groot titelde op zijn voorpagina op dinsdag.

Mourinho wacht

Het werd dus nu. Althans voor eventjes. Want volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Guillem Balagué zit José Mourinho al klaar in de coulissen. De vraag zou niet zijn óf hij naar het Witte Huis terugkeert maar wannéér.

Sinds The Special One aan de deur gezet werd bij Manchester United, is hij aan zijn herbronning begonnen. Hij heeft met veel mensen - trainers, fysiektrainers en oude vrienden - gepraat over wat hij verkeerd deed. Hij nam ook definitief afscheid van zijn luitenant Rui Faria.

Ondertussen zorgde hij er wel voor dat hij in de kijker bleef door zijn gesmaakte optredens als analist, een job die hij omschreef als 'moeilijker dan hij gedacht had'.

De geruchtenstroom linkte hem aan clubs als Sporting Clube, Olympique Lyon en recent ook aan Borussia Dortmund, waar de directie niet meer op dezelfde golflengte zit met coach Lucien Favre. Mourinho gaf ook in verschillende interviews aan dat hij Duits aan het leren is.

Verschillende bronnen, zo schrijft Balagué in AS, zeggen dat Mourinho voorbereid is op een nieuwe job. Hij heeft ook al een nieuwe technische staf samengesteld. Zijn topprioriteit is Real Madrid, omdat hij weet dat er binnen de club getwijfeld wordt aan Zidane en omdat hij er graag een tweede kans zou krijgen.

Twee godsgeschenken

Een en ander zal afhangen van het verdere parcours van Zizou. In die zin komt het de Franse trainer niet slecht uit dat de clásico, aanvankelijk geprogrammeerd voor vandaag/zaterdag, uitgesteld werd naar woensdag 18 december. Een verplaatsing naar FC Barcelona zou op dit moment wel eens pijnlijk kunnen uitdraaien, hoewel bij Barça zeker ook niet alles op wieltjes loopt.

Het lot blijft Zidane goedgezind. De twee komende thuiswedstrijden tegen Leganés (woensdag 30 oktober) en Real Betis (zaterdag 2 november) zijn godsgeschenken. Leganés staat afgetekend laatste in de Primera División en kon dit seizoen nog niet winnen. Real Betis doet het, met een achttiende plaats, niet veel beter.

Maar dat kan natuurlijk ook omgekeerd werken in het altijd kritische Bernabéustadion. Aan Eden Hazard om er zijn (rode) duivels helemaal te ontbinden. Meer dan ooit is hij de man die Zinédine Zidane kan redden.

Steve Van Herpe

Ja, hij kan het dus wél, beslissend zijn. In de heksenketel in Galatasaray hield Eden Hazard het hoofd koel en gaf hij de assist voor de beslissende 0-1 van Toni Kroos.Daarmee redde hij de scalp van zijn coach Zinédine Zidane, want de Evian stond de Fransman aan de lippen. Het was 'NU OF NOOIT', zoals Marca groot titelde op zijn voorpagina op dinsdag. Het werd dus nu. Althans voor eventjes. Want volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Guillem Balagué zit José Mourinho al klaar in de coulissen. De vraag zou niet zijn óf hij naar het Witte Huis terugkeert maar wannéér.Sinds The Special One aan de deur gezet werd bij Manchester United, is hij aan zijn herbronning begonnen. Hij heeft met veel mensen - trainers, fysiektrainers en oude vrienden - gepraat over wat hij verkeerd deed. Hij nam ook definitief afscheid van zijn luitenant Rui Faria. Ondertussen zorgde hij er wel voor dat hij in de kijker bleef door zijn gesmaakte optredens als analist, een job die hij omschreef als 'moeilijker dan hij gedacht had'. De geruchtenstroom linkte hem aan clubs als Sporting Clube, Olympique Lyon en recent ook aan Borussia Dortmund, waar de directie niet meer op dezelfde golflengte zit met coach Lucien Favre. Mourinho gaf ook in verschillende interviews aan dat hij Duits aan het leren is. Verschillende bronnen, zo schrijft Balagué in AS, zeggen dat Mourinho voorbereid is op een nieuwe job. Hij heeft ook al een nieuwe technische staf samengesteld. Zijn topprioriteit is Real Madrid, omdat hij weet dat er binnen de club getwijfeld wordt aan Zidane en omdat hij er graag een tweede kans zou krijgen.Een en ander zal afhangen van het verdere parcours van Zizou. In die zin komt het de Franse trainer niet slecht uit dat de clásico, aanvankelijk geprogrammeerd voor vandaag/zaterdag, uitgesteld werd naar woensdag 18 december. Een verplaatsing naar FC Barcelona zou op dit moment wel eens pijnlijk kunnen uitdraaien, hoewel bij Barça zeker ook niet alles op wieltjes loopt.Het lot blijft Zidane goedgezind. De twee komende thuiswedstrijden tegen Leganés (woensdag 30 oktober) en Real Betis (zaterdag 2 november) zijn godsgeschenken. Leganés staat afgetekend laatste in de Primera División en kon dit seizoen nog niet winnen. Real Betis doet het, met een achttiende plaats, niet veel beter. Maar dat kan natuurlijk ook omgekeerd werken in het altijd kritische Bernabéustadion. Aan Eden Hazard om er zijn (rode) duivels helemaal te ontbinden. Meer dan ooit is hij de man die Zinédine Zidane kan redden.Steve Van Herpe