FIFA weerhoudt 7 kandidaat-voorzitters, David Nakhid valt af

© Belga Image

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft zeven mannen weerhouden als kandidaat om de Zwitser Sepp Blatter op te volgen als voorzitter.

Het gaat om de Fransen Michel Platini en Jérôme Champagne, de Zwitser Gianni Infantino, de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein, de Liberiaan Musa Bility, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en de Bahreinse sjeik Salman. Lees meer over de kandidaten.

De Trinidadiaan David Nakhid, een voormalig speler van Waregem, is niet opgenomen in de uiteindelijke lijst met kandidaat-voorzitters die woensdag door de FIFA officieel is vrijgegeven. Een reden is niet bekend.

De dossiers van de kandidaten zullen nu door de onafhankelijke ethische commissie worden onderzocht. Dat orgaan zal de integriteit van elke kandidaat tegen het licht houden.

Omdat Platini een schorsing van 90 dagen uitzit, wordt zijn dossier voorlopig links gelaten. Pas als de schorsing (eventueel) wordt opgeheven of afloopt (op 5 januari), zal de verkiezingscommissie beslissen hoe het met zijn kandidatuur verder moet.

Op 26 februari 2016 kiezen de FIFA-leden de opvolger van de Zwitser Sepp Blatter. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content