Met zijn penaltygoal tegen Newcastle in de kwartfinales van de FA Cup afgelopen weekend legde Kevin De Bruyne voor de twaalfde keer een bal in de netten dit seizoen.

Tellen we het aantal goals en assists van de Premier League, Champions League, FA Cup en EFL Cup samen, dan voert de Rode Duivel een select clubje aan. De Bruyne wordt op de voet gevolgd door Mohamed Salah, maar die is dit seizoen niet meer actief in de Champions League en de FA Cup. Diezelfde redenering gaat ook op voor Sadio Mané.

De zwaarste concurrentie zou nog uit zijn eigen team kunnen komen (Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Riyad Mahrez) of uit dat van Manchester United, ook nog actief op drie fronten.

Top 10 meest beslissende spelers in Engeland:

SpelerClubGoalsAssistsTotaal
1.Kevin De BruyneManchester City121931
2.Mohamed SalahLiverpool21930
3.Gabriel JesusManchester City181129
4.Raheem SterlingManchester City21728
5.Sadio ManéLiverpool171128
6.Sergio AgüeroManchester City23427
7.Marcus RashfordManchester United19827
8.Raúl JiménezWolverhampton18927
9.Heung-min SonTottenham161026
10.Riyad MahrezManchester City111526

*cijfers: transfermarkt.com

Andere kalibers

Als we een kijkje nemen in de andere topcompetities van Europa, dan lopen daar nog spelers van een nóg zwaarder kaliber rond.

Lionel Messi zit dit seizoen al aan 26 goals en 21 assists (47) in La Liga, de Champions League en de Copa del Rey.

Robert Lewandowski klokt voorlopig af op 49 doelpunten en 6 assists (55) en Ciro Immobile op 31 goals en 7 assists (38) over drie competities heen.

Met zijn penaltygoal tegen Newcastle in de kwartfinales van de FA Cup afgelopen weekend legde Kevin De Bruyne voor de twaalfde keer een bal in de netten dit seizoen. Tellen we het aantal goals en assists van de Premier League, Champions League, FA Cup en EFL Cup samen, dan voert de Rode Duivel een select clubje aan. De Bruyne wordt op de voet gevolgd door Mohamed Salah, maar die is dit seizoen niet meer actief in de Champions League en de FA Cup. Diezelfde redenering gaat ook op voor Sadio Mané.De zwaarste concurrentie zou nog uit zijn eigen team kunnen komen (Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Riyad Mahrez) of uit dat van Manchester United, ook nog actief op drie fronten.Top 10 meest beslissende spelers in Engeland:*cijfers: transfermarkt.comAls we een kijkje nemen in de andere topcompetities van Europa, dan lopen daar nog spelers van een nóg zwaarder kaliber rond. Lionel Messi zit dit seizoen al aan 26 goals en 21 assists (47) in La Liga, de Champions League en de Copa del Rey. Robert Lewandowski klokt voorlopig af op 49 doelpunten en 6 assists (55) en Ciro Immobile op 31 goals en 7 assists (38) over drie competities heen.