Na het midweek bekervoetbal, waarin City zonder De Bruyne in de wedstrijdkern makkelijk won van Southampton, staat in Engeland vandaag/zaterdag een nieuw bezoek van de Saints aan Manchester op het programma. Om 16 uur Belgische tijd zetten De Bruyne en co hun inhaalrace op Liverpool verder. In de stand hebben de Reds, die op hetzelfde moment naar Aston Villa moeten, op dit moment zes punten voorsprong.

City heeft er alle baat bij om die kloof gelijk te houden. Want ze kan volgend weekend gehalveerd worden, wanneer op Anfield de eerste kraker van het seizoen tussen de twee titelkandidaten gepland staat. Die wedstrijd is voor zondagavond 18u30. Tussendoor hebben beide ploegen nog een Europese opdracht. Liverpool dinsdag thuis tegen KRC Genk, City een dag later bij Atalanta.

Vorige weekend speelde Manchester City tegen Aston Villa. Even leek het erop dat De Bruyne de tweede goal tegen de ploeg van Bjorn Engels had gemaakt, maar direct na afloop ontkende hij dat voor de camera's. Hij wist het zelf niet, maar David Silva was in de kleedkamer gekomen en had hem gezegd dat hij de bal nog had aangeraakt. De officials noteerden het en De Bruyne kreeg een assist extra. Geen doelpunt.

Henry achterna

En dat is een niet onbelangrijk detail in dit verhaal, want nog nooit eerder wist een speler zijn aantal assists in de dubbele cijfers te tillen na 11 speeldagen in de Premier League. De Bruyne kan dat vandaag doen. Hij staat op 9, nog eentje erbij vanmiddag en het record is het zijne. Negentig minuten om naar uit te kijken. De Bruyne zou dan ook na een derde van het seizoen halfweg het totaal van Henry zijn. Die gaf in een seizoen 20 assists, nog steeds een record.

Interessant is ook om te zien of Pep Guardiola zijn bekerexperiment doortrekt in de competitie. Daar speelden tot dusver Sergio Agüero of Gabriel Jesus in de punt. Nooit beiden samen. Of liever, een keer gebeurde dat wel, in de slotfase van het duel bij Norwich. Een wedstrijd die City verloor. Achteraf zei Guardiola dat hij zijn twee aanvallers niet meer samen zou opstellen. Er was te weinig evenwicht, vond hij. Het werkte niet.

In de ligabeker deed hij het plots wel, 87 minuten lang zelfs. De Argentijn maakte twee goals, de Braziliaan geen. Maar Guardiola was achteraf wel blij, hij vond dat het wél had gewerkt tegen de vijfmansdefensie van de bezoekers. Probeert hij het vandaag opnieuw?

Leuk detail nog tenslotte: als het wat meezit (en de kalendermaker vindt een gaatje om de match van Liverpool in te passen), dan krijgen we in de halve finale van de Carabao Cup, zoals die tweede beker officieel heet, twee stadsderbys. Eentje in Manchester en eentje in Liverpool. De kwartfinales zijn : Man. United tegen Colchester en Oxford United-Man City. En aan de andere kant van de tabel: Everton vs Leicester City en Aston Villa-Liverpool.

Na het midweek bekervoetbal, waarin City zonder De Bruyne in de wedstrijdkern makkelijk won van Southampton, staat in Engeland vandaag/zaterdag een nieuw bezoek van de Saints aan Manchester op het programma. Om 16 uur Belgische tijd zetten De Bruyne en co hun inhaalrace op Liverpool verder. In de stand hebben de Reds, die op hetzelfde moment naar Aston Villa moeten, op dit moment zes punten voorsprong. City heeft er alle baat bij om die kloof gelijk te houden. Want ze kan volgend weekend gehalveerd worden, wanneer op Anfield de eerste kraker van het seizoen tussen de twee titelkandidaten gepland staat. Die wedstrijd is voor zondagavond 18u30. Tussendoor hebben beide ploegen nog een Europese opdracht. Liverpool dinsdag thuis tegen KRC Genk, City een dag later bij Atalanta.Vorige weekend speelde Manchester City tegen Aston Villa. Even leek het erop dat De Bruyne de tweede goal tegen de ploeg van Bjorn Engels had gemaakt, maar direct na afloop ontkende hij dat voor de camera's. Hij wist het zelf niet, maar David Silva was in de kleedkamer gekomen en had hem gezegd dat hij de bal nog had aangeraakt. De officials noteerden het en De Bruyne kreeg een assist extra. Geen doelpunt.Henry achternaEn dat is een niet onbelangrijk detail in dit verhaal, want nog nooit eerder wist een speler zijn aantal assists in de dubbele cijfers te tillen na 11 speeldagen in de Premier League. De Bruyne kan dat vandaag doen. Hij staat op 9, nog eentje erbij vanmiddag en het record is het zijne. Negentig minuten om naar uit te kijken. De Bruyne zou dan ook na een derde van het seizoen halfweg het totaal van Henry zijn. Die gaf in een seizoen 20 assists, nog steeds een record.Interessant is ook om te zien of Pep Guardiola zijn bekerexperiment doortrekt in de competitie. Daar speelden tot dusver Sergio Agüero of Gabriel Jesus in de punt. Nooit beiden samen. Of liever, een keer gebeurde dat wel, in de slotfase van het duel bij Norwich. Een wedstrijd die City verloor. Achteraf zei Guardiola dat hij zijn twee aanvallers niet meer samen zou opstellen. Er was te weinig evenwicht, vond hij. Het werkte niet.In de ligabeker deed hij het plots wel, 87 minuten lang zelfs. De Argentijn maakte twee goals, de Braziliaan geen. Maar Guardiola was achteraf wel blij, hij vond dat het wél had gewerkt tegen de vijfmansdefensie van de bezoekers. Probeert hij het vandaag opnieuw?Leuk detail nog tenslotte: als het wat meezit (en de kalendermaker vindt een gaatje om de match van Liverpool in te passen), dan krijgen we in de halve finale van de Carabao Cup, zoals die tweede beker officieel heet, twee stadsderbys. Eentje in Manchester en eentje in Liverpool. De kwartfinales zijn : Man. United tegen Colchester en Oxford United-Man City. En aan de andere kant van de tabel: Everton vs Leicester City en Aston Villa-Liverpool.