Het betreft de wedstrijd Gerona-Barcelona van de 21e speeldag. Het duel zou op 26 januari plaatsvinden in het Hard Rock Stadium in Miami.

Volgens de Spaanse profliga zijn de eerste belangrijke stappen met 'verschillende stakeholders' succesvol afgerond, ondanks protest van spelers, clubs en supporters.

Regeling

De profliga wil het Spaanse voetbal in de Verenigde Staten en Canada promoten. De instantie bereikte hiervoor eerder een overeenkomst met Relevent, een multinational die zich richt op de sport- en amusementswereld.

Gerona riskeert misnoegde supporters, omdat ze met deze regeling Barcelona niet aan het werk kunnen zien in hun Estadi Montilivi. Maar de Catalaanse club stelde al dat ze 1.500 fans gratis naar Miami zal laten overvliegen om de wedstrijd te kunnen bijwonen.

De Spaanse spelersvakbond AFE, die eerst dreigde met een staking als er Primera Division-wedstrijden in de VS zouden doorgaan, lijkt ook minder dreigende taal te spreken na een ontmoeting met ligavoorzitter Javier Tebas.

Het betreft de wedstrijd Gerona-Barcelona van de 21e speeldag. Het duel zou op 26 januari plaatsvinden in het Hard Rock Stadium in Miami. Volgens de Spaanse profliga zijn de eerste belangrijke stappen met 'verschillende stakeholders' succesvol afgerond, ondanks protest van spelers, clubs en supporters. De profliga wil het Spaanse voetbal in de Verenigde Staten en Canada promoten. De instantie bereikte hiervoor eerder een overeenkomst met Relevent, een multinational die zich richt op de sport- en amusementswereld. Gerona riskeert misnoegde supporters, omdat ze met deze regeling Barcelona niet aan het werk kunnen zien in hun Estadi Montilivi. Maar de Catalaanse club stelde al dat ze 1.500 fans gratis naar Miami zal laten overvliegen om de wedstrijd te kunnen bijwonen. De Spaanse spelersvakbond AFE, die eerst dreigde met een staking als er Primera Division-wedstrijden in de VS zouden doorgaan, lijkt ook minder dreigende taal te spreken na een ontmoeting met ligavoorzitter Javier Tebas.