Antwerp blijft op de Bosuil en zal het hele stadion vernieuwen. Dat hebben clubvoorzitter Paul Gheysens en burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdag op een persconferentie bekendgemaakt. De capaciteit wordt uitgebreid van de huidige 16.144 plaatsen naar 23.000. De jeugd krijgt een nieuwe infrastructuur en het stadion wordt gezinsvriendelijker en veiliger.

Onder impuls van Gheysens, baas van bouwbedrijf Ghelamco, kreeg de Bosuil vorig jaar al een gloednieuwe hoofdtribune, die 3.257 plaatsen meer telt dan de oude tribune. Gheysens wil nu ook de rest van het stadion een grondige make-over geven.

Zo komt er in tribune 4 een nieuw complex voor de jeugd. 'Om talent te creëren heb je een goede infrastructuur nodig', zegt Gheysens. Burgemeester De Wever gaat er prat op dat het nieuwe jeugdcentrum voor veel jongeren een groot verschil zal uitmaken in hun leven.

Ook tribune 2 wordt aangepakt en krijgt staanplaatsen die tot zitplaatsen kunnen omgevormd worden, zoals in het stadion van de Duitse club Borussia Dortmund. 'Tribune 2 blijft de sfeertribune, waar je de authentieke sfeer van de Bosuil kunt opsnuiven', zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).

Antwerp blijft op de Bosuil en zal het hele stadion vernieuwen. Dat hebben clubvoorzitter Paul Gheysens en burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdag op een persconferentie bekendgemaakt. De capaciteit wordt uitgebreid van de huidige 16.144 plaatsen naar 23.000. De jeugd krijgt een nieuwe infrastructuur en het stadion wordt gezinsvriendelijker en veiliger. Onder impuls van Gheysens, baas van bouwbedrijf Ghelamco, kreeg de Bosuil vorig jaar al een gloednieuwe hoofdtribune, die 3.257 plaatsen meer telt dan de oude tribune. Gheysens wil nu ook de rest van het stadion een grondige make-over geven. Zo komt er in tribune 4 een nieuw complex voor de jeugd. 'Om talent te creëren heb je een goede infrastructuur nodig', zegt Gheysens. Burgemeester De Wever gaat er prat op dat het nieuwe jeugdcentrum voor veel jongeren een groot verschil zal uitmaken in hun leven. Ook tribune 2 wordt aangepakt en krijgt staanplaatsen die tot zitplaatsen kunnen omgevormd worden, zoals in het stadion van de Duitse club Borussia Dortmund. 'Tribune 2 blijft de sfeertribune, waar je de authentieke sfeer van de Bosuil kunt opsnuiven', zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).