RSC Anderlecht heeft zondagavond in eigen huis in de slotwedstrijd van de tiende speeldag na drie gemiste strafschoppen een 1-1 gelijkspel moeten toestaan tegen KV Mechelen.

Dat er bij de rust nog niet gescoord was in het Astridpark, is een klein mirakel. Anderlecht morste in de eerste helft met kansen: Praet en Okaka misten in het openingskwartier beiden een strafschop, Defour knalde twee keer tegen de deklat.

Aan de overzijde stak een defensief ingesteld KV Mechelen slechts één keer de neus aan het venster, maar ook de poging van Sofiane Hanni belandde tegen de dwarsligger.

Na de pauze brak Okaka dan toch de ban voor paars-wit, na geharrewar in de zestien werkte hij het leer voorbij Jean-François Gillet (1-0).

In de slotfase ging de bal voor de derde keer op de stip na een duidelijke handsbal van Ibrahima Cissé. De ingevallen Youri Tielemans zette zich deze keer achter de bal, maar ook het Anderlechtse goudhaantje stuitte op Gillet.

Anderlecht speelde door de missers met vuur en in de toegevoegde werkte Kara Mbodj het leer na een verre inworp voorbij zijn eigen doelman (1-1).

In de stand is paars-wit door het puntenverlies de tweede plaats kwijt aan AA Gent, dat eerder op de dag in de Slag om Vlaanderen Club Brugge met 4-1 huiswaarts stuurde. Anderlecht is met negentien punten derde en volgt zo op één punt van AA Gent (20) en vier punten van leider KV Oostende (23).

Malinois pakte dit seizoen zijn tweede punt buitenshuis en is met negen punten dertiende.

Dat er bij de rust nog niet gescoord was in het Astridpark, is een klein mirakel. Anderlecht morste in de eerste helft met kansen: Praet en Okaka misten in het openingskwartier beiden een strafschop, Defour knalde twee keer tegen de deklat. Aan de overzijde stak een defensief ingesteld KV Mechelen slechts één keer de neus aan het venster, maar ook de poging van Sofiane Hanni belandde tegen de dwarsligger. Na de pauze brak Okaka dan toch de ban voor paars-wit, na geharrewar in de zestien werkte hij het leer voorbij Jean-François Gillet (1-0). In de slotfase ging de bal voor de derde keer op de stip na een duidelijke handsbal van Ibrahima Cissé. De ingevallen Youri Tielemans zette zich deze keer achter de bal, maar ook het Anderlechtse goudhaantje stuitte op Gillet. Anderlecht speelde door de missers met vuur en in de toegevoegde werkte Kara Mbodj het leer na een verre inworp voorbij zijn eigen doelman (1-1). In de stand is paars-wit door het puntenverlies de tweede plaats kwijt aan AA Gent, dat eerder op de dag in de Slag om Vlaanderen Club Brugge met 4-1 huiswaarts stuurde. Anderlecht is met negentien punten derde en volgt zo op één punt van AA Gent (20) en vier punten van leider KV Oostende (23). Malinois pakte dit seizoen zijn tweede punt buitenshuis en is met negen punten dertiende.