Dylan Teuns werd de eerste Belg op de zesde plaats.

Het is voor Van der Poel zijn tweede zege in Vlaanderens Mooiste, na 2020. Vorig jaar werd hij tweede na de Deen Kasper Asgreen.

'Ik heb hier zo hard voor gewerkt, na een zware periode. Ik zette alles op alles om te winnen en dat lukte,' zei Van der Poel in een reactie. 'Het is wel jammer dat Tadej niet op het podium staat. Hij reed heel offensief maar dat is nu eenmaal koers. Ik had Tadej wel een podiumplaats gegund'.

Vluchters

De traditionele vroege vlucht in de Ronde bestond uit negen renners met daarbij de Belgen Sébastien Grignard, Stan Dewulf en Lindsay De Vylder, maar zij werden ruim voor de finale ingelopen.

In de achtergrond maakte Pogacar een eerste keer indruk bij de tweede beklimming van de Oude Kwaremont. Hij reed in één ruk naar een achtervolgende groep met grote namen als Mads Pedersen, Alberto Bettiol, Zdenek Stybar en Tim Wellens. Na een nieuwe demarrage op de Koppenberg had Pogacar enkel Van der Poel en de verrassende Madouas nog in zijn wiel. De drie haalden Van Baarle en Fred Wright, die eerder anticipeerden, in. Op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont trok Pogacar nog eens door en enkel Van der Poel volgde nog. De twee reden samen naar de aankomst in Oudenaarde, maar gingen daar surplacen. Van Baarle en Madouas kwamen van achteruit nog terug en het werd een sprint met vier. Daarin was Van der Poel de snelste.

Eerst Amstel Gold Race, daarna Parijs-Roubaix

Het klassieke peloton zet nu koers naar de Scheldeprijs, die woensdag wordt gereden.

Zondag staat de Amstel Gold Race op de kalender, dit jaar uitzonderlijk een week na de Ronde. Parijs-Roubaix wordt op zondag 17 april gereden.

Dylan Teuns werd de eerste Belg op de zesde plaats.Het is voor Van der Poel zijn tweede zege in Vlaanderens Mooiste, na 2020. Vorig jaar werd hij tweede na de Deen Kasper Asgreen. 'Ik heb hier zo hard voor gewerkt, na een zware periode. Ik zette alles op alles om te winnen en dat lukte,' zei Van der Poel in een reactie. 'Het is wel jammer dat Tadej niet op het podium staat. Hij reed heel offensief maar dat is nu eenmaal koers. Ik had Tadej wel een podiumplaats gegund'.VluchtersDe traditionele vroege vlucht in de Ronde bestond uit negen renners met daarbij de Belgen Sébastien Grignard, Stan Dewulf en Lindsay De Vylder, maar zij werden ruim voor de finale ingelopen. In de achtergrond maakte Pogacar een eerste keer indruk bij de tweede beklimming van de Oude Kwaremont. Hij reed in één ruk naar een achtervolgende groep met grote namen als Mads Pedersen, Alberto Bettiol, Zdenek Stybar en Tim Wellens. Na een nieuwe demarrage op de Koppenberg had Pogacar enkel Van der Poel en de verrassende Madouas nog in zijn wiel. De drie haalden Van Baarle en Fred Wright, die eerder anticipeerden, in. Op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont trok Pogacar nog eens door en enkel Van der Poel volgde nog. De twee reden samen naar de aankomst in Oudenaarde, maar gingen daar surplacen. Van Baarle en Madouas kwamen van achteruit nog terug en het werd een sprint met vier. Daarin was Van der Poel de snelste. Eerst Amstel Gold Race, daarna Parijs-RoubaixHet klassieke peloton zet nu koers naar de Scheldeprijs, die woensdag wordt gereden. Zondag staat de Amstel Gold Race op de kalender, dit jaar uitzonderlijk een week na de Ronde. Parijs-Roubaix wordt op zondag 17 april gereden.