Kortrijk zet Yannis Anastasiou op straat

Yannis Anastasiou © Belga Image

Bijna halverwege zijn tiende opeenvolgende seizoen in de eerste klasse is KV Kortrijk in de degradatiestrijd verzeild geraakt.

KV Kortrijk bevestigt dat het de samenwerking met zijn Griekse coach Yannis Anastasiou stopzet. De trainer betaalt het gelag voor de steile neergang van KVK.

Diverse media meldden dat Glen De Boeck de nieuwe hoofdcoach zou worden bij de Kerels. Om 16u30 komt duidelijkheid daaromtrent. Dan stelt KV Kortrijk op een persconferentie de nieuwe hoofdcoach voor.

Neergang

Anastasiou was sinds deze zomer coach in het Guldensporenstadion. Na een zeer degelijke seizoensstart (zes op negen) was Kortrijk de voorbije maanden helemaal weggezakt in het klassement. Al weken stond de positie van Anastasiou onder druk. De Griek won niet meer sinds de derde speeldag en haalde sindsdien een ontluisterende 5 op 33. Kortrijk staat in de stand momenteel voorlaatste met elf punten na veertien speeldagen.

Achtste ontslag

Anastasiou is al de achtste trainer die dit seizoen vertrekt in de Jupiler Pro League. Daarmee zit de Belgische competitie ruim boven de andere Europese competities.

De 44-jarige Anastasiou streek deze zomer neer in Kortrijk als opvolger van de Franse Algerijn Karim Belhocine. Voor de Griek, een voormalig speler van onder meer Anderlecht (1999-2000), Roda JC (2000-2004) en Ajax (2004-2006), was Kortrijk zijn derde club als hoofdcoach. Eerder stond hij aan het roer bij de Griekse topclub Panathinaikos (2013-2015) en vorig seizoen trainde hij in Nederland Roda JC.