Skov Olsen trapt landskampioen Club in slotminuten naar overwinning tegen Genk

In het Jan Breydelstadion heeft Club Brugge zondag zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League kunnen winnen. De thuisploeg versloeg Genk met 3-2. Skov Olsen redde de match voor de Bruggelingen met een doelpunt in de 92e minuut.

Beide ploegen gingen aarzelend van start, maar na een tiental minuten creëerden zowel Brugge als Genk meer kansen. Mignolet moest meteen aan de bak na een schot van Hrosovsky terwijl Skov Olsen de netten wél deed trillen. Jutgla bediende de Deen op zijn wenken en doelman Vandevoordt was kansloos.

Nog geen tien minuten later waren de rollen omgekeerd en mocht Genk juichen. Munoz gaf de bal van op rechts door aan Dessers, die net op tijd kon binnentikken.

Aan het eind van de eerste helft beging de verdediging van de thuisploeg enkele missers waardoor Genk te vaak vrij spel kreeg. Halverwege beschikten de bezoekers over de beste kaarten, maar ze botsten te vaak op een sterke Mignolet, die net voor de rust verschillende pogingen van Ito moest pareren. Na de rust werd Genk wél beloond voor zijn kansen. Ito speelde de bal richting de vrijstaande Trésor, die de bezoekers probleemloos op voorsprong schoot.

Rebound

Club Brugge had duidelijk nog wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden, maar op het uur was het dan eindelijk opnieuw raak. Hans Vanaken kwam voor het eerst tijdens de wedstrijd in beeld en scoorde de gelijkmaker. Vanaf dan kon Club Brugge beter controleren, hoewel Genk nog verschillende keren sterk counterde.

Net voor affluiten, in de 92e minuut, kreeg de thuisploeg nog een strafschop nadat Paintsil iets te hard verdedigde op Mata. Cyle Larin kon de kans niet omzetten in een doelpunt en miste, waarna Skov Olsen meteen reageerde en de 3-2 in de rebound tegen de netten kon knallen.