‘Betreurenswaardig’: Fenerbahçe-fans scanderen naam van Poetin in CL-duel met Dinamo Kiev

© GETTY

De aanhangers van de Turkse topclub Fenerbahçe hebben zich woensdag niet van hun beste kant laten zien. In de terugwedstrijd van de tweede kwalificatieronde in de Champions League tegen het Oekraïense Dinamo Kiev scandeerden fans van Fenerbahçe in de tweede helft in hun eigen stadion de naam van de Russische president Vladimir Poetin, zo meldden Turkse media en het blijkt ook uit beelden op sociale media.

‘Betreurenswaardig’, zo liet Dinamo Kiev-coach Mircea Lucescu na afloop weten aan de krant Fanatik. Uit protest was de inmiddels 76-jarige Roemeense coach na de wedstrijd niet naar de persconferentie gekomen. ‘Op het veld verliep alles zoals gepland, maar met dergelijke uitlatingen van fans in de tribunes hadden wij geen rekening gehouden.’ Fener-coach Jorge Jesus wou niet reageren op het voorval.

Dinamo Kiev haalde het na verlengingen met 1-2 en plaatste zich zo voor de derde kwalificatieronde, waarin ze het opnemen tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. De heenwedstrijd in het Poolse Lodz was eerder op een scoreloos gelijkspel geëindigd. Sinds de start van de oorlog in Oekraïne hadden ze enkel nog maar vriendschappelijke duels afgewerkt, zoals onlangs tegen Antwerp, de Match voor de Vrede.