‘Kevin De Bruyne moet elke week spelen’

© ZUMAPRESS.com
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

In The Life of Kevin gaan we elke zaterdag op zoek naar nieuws over Kevin De Bruyne (28). Deze keer: Pablo Zabaleta over KDB, de fout van Guardiola en de concurrent van Messi.

Dinsdag vergadert het uitvoerend comité van de UEFA in het Sloveense Lubljana. Verwacht wordt dat daar wat meer duidelijkheid wordt gegeven over de nieuwe Europese beker, een competitie naast de Champions en de Europa League.

De voorlopige werktitel is UEFA Europa Conference League. Startdatum: zomer van 2021. Net als in de Europa League met wedstrijden op donderdag. In de voorlopige plannen zijn drie aftrapuren voorzien: 16.30, 18.45 en 21.00 uur. De fans kunnen al beginnen onderhandelen met hun werkgevers over omstandigheidsverlet.

Kevin De Bruyne zal er zich allicht weinig van moeten aantrekken, zijn City mikt op de Champions League, die op dinsdag en woensdag blijft. De vroege wedstrijd, zoals we die tegenwoordig kennen, wordt nog een beetje vervroegd. Wat nu om 18.55 begint, zal vanaf 2021 om 18.45 starten. Dat alles om de omkadering nog wat breder te maken (en meer tijd voor reclame, uiteraard).

Fout van Guardiola

City speelt vanmiddag in de Premier League tegen Watford (16 uur). Op papier een tussendoortje, al gaf de nederlaag van vorig weekend bij Norwich aan dat de angel overal kan zitten. In dat duel startte De Bruyne op de bank, en ook al gaf hij achteraf aan dat de nederlaag daarmee niet kon worden verbonden, toch vonden waarnemers dat Guardiola een fout had gemaakt.

Tegenover BT Sport kwam Pablo Zabaleta, die negen seizoenen voor City speelde vooraleer er in 2017 weg te gaan, er na de Europese wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk nog eens op terug.

“Wat De Bruyne het team bijbrengt, was opnieuw fantastisch. We zijn gewoon wat assists van hem te zien, of een goal, maar wat hij brengt aan de bal en zonder bal is fantastisch. Hij maakt het verschil. Op dit moment moet Kevin De Bruyne gewoon elke wedstrijd spelen.”

Tegen Donetsk stond De Bruyne hoger dan normaal, als tien, in de buurt van Gabriel Jesus. Zabaleta: “Het leek haast of City in een 4-4-2 speelde, met Kevin als spits. Hij duwde echt diep door.”

FIFA 20

De erkenning voor zijn werk na een moeilijk seizoen, dat door blessures deels de mist in ging, kwam er vorige week ook nog uit een andere hoek. Als teaser voor het nieuwe FIFA 20-spel lossen de makers af en toe details over de quoteringen die ze spelers meegeven. Dat Eden Hazard vrijdag bij de lancering op de cover zal staan, wisten we al.

Maar nog een tweede Belg is prominent aanwezig. In de vorige week gelekte ratings staat De Bruyne (28), al de beste middenvelder, nu ook naast Lionel Messi als beste passer. Beiden hebben een rating van 92. Christian Eriksen en Tony Kroos kregen een rating van 90.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier