Volgens Schimke zijn de spelers verplicht hun contract uit te voeren wanneer de werkgever dat vraagt. De clubs hebben weliswaar zorgplicht, maar met het door de Duitse Voetballiga uitgewerkte protocol over hygiëne is daaraan voldaan. Indien een speler dan toch zou weigeren om matchen te spelen, dan riskeert hij volgens Schimke disciplinaire maatregelen.

De competitie in de eerste en tweede Bundesliga wordt komend weekend hervat. Omwille van de coronacrisis lagen die competities twee maanden stil.

Volgens Schimke zijn de spelers verplicht hun contract uit te voeren wanneer de werkgever dat vraagt. De clubs hebben weliswaar zorgplicht, maar met het door de Duitse Voetballiga uitgewerkte protocol over hygiëne is daaraan voldaan. Indien een speler dan toch zou weigeren om matchen te spelen, dan riskeert hij volgens Schimke disciplinaire maatregelen. De competitie in de eerste en tweede Bundesliga wordt komend weekend hervat. Omwille van de coronacrisis lagen die competities twee maanden stil.