Gisteren werden 6 Bulgaarse supporters opgepakt naar aanleiding van enkele racistische incidenten tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Engeland. Het Bulgaarse gerecht zal één persoon vervolgen met een mogelijke celstraf van vijf jaar. Vijf anderen werden veroordeeld tot het betalen van een boete en kregen een stadionverbod, zo vernam nieuwsagentschap AFP donderdag van een gerechtelijke bron.

"Een achttienjarige jongeman wordt sinds woensdag vervolgd voor hooliganisme en moet 72 uur in hechtenis blijven", zo bevestigde parketwoordvoerster Nevena Zartova. Volgens de akte van beschuldiging maakte hij obscene gebaren en bracht hij de nazigroet. Met de rug naar het veld toe liet hij eveneens zijn broek twee keer zakken.

Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot vijf jaar cel. Van de vijf overige supporters die de voorbije dagen opgepakt werden, kregen er vier een boete van 1.000 leva (511 euro) en twee jaar stadionverbod. De vijfde persoon is minderjarig en tegen hem loopt de procedure nog.

Na de wedstrijd nam de Bulgaarse bondsvoorzitter al ontslag onder druk van de Bulgaarse premier. De bondscoach liet na de wedstrijd weten geen racisme te hebben gehoord.

Lees ook:

Racisme in Bulgarije: van aandachttrekkerij tot pure chantage

Gisteren werden 6 Bulgaarse supporters opgepakt naar aanleiding van enkele racistische incidenten tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Engeland. Het Bulgaarse gerecht zal één persoon vervolgen met een mogelijke celstraf van vijf jaar. Vijf anderen werden veroordeeld tot het betalen van een boete en kregen een stadionverbod, zo vernam nieuwsagentschap AFP donderdag van een gerechtelijke bron."Een achttienjarige jongeman wordt sinds woensdag vervolgd voor hooliganisme en moet 72 uur in hechtenis blijven", zo bevestigde parketwoordvoerster Nevena Zartova. Volgens de akte van beschuldiging maakte hij obscene gebaren en bracht hij de nazigroet. Met de rug naar het veld toe liet hij eveneens zijn broek twee keer zakken. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot vijf jaar cel. Van de vijf overige supporters die de voorbije dagen opgepakt werden, kregen er vier een boete van 1.000 leva (511 euro) en twee jaar stadionverbod. De vijfde persoon is minderjarig en tegen hem loopt de procedure nog. Na de wedstrijd nam de Bulgaarse bondsvoorzitter al ontslag onder druk van de Bulgaarse premier. De bondscoach liet na de wedstrijd weten geen racisme te hebben gehoord.Lees ook:Racisme in Bulgarije: van aandachttrekkerij tot pure chantage