Net voor het halfuur moest Rits na een verkeerde beweging in het Astridpark naar de kant. Ruud Vormer was zijn vervanger en het bleek een kantelmoment in de wedstrijd: de bezoekers uit West-Vlaanderen hadden het eerste halfuur gedomineerd, maar zagen na het uitvallen van Rits paars-wit steeds meer in de wedstrijd komen. Uiteindelijk waren er kansen genoeg aan beide kanten, maar gescoord werd er niet. Omdat ook Union op bezoek bij Antwerp op een scoreloos gelijkspel bleef steken, veranderde er dit weekend niets aan de titelstrijd. De leider uit het Dudenpark heeft nog steeds een voorsprong van drie punten op Club, de onderlinge duels van komend weekend en de woensdag erop zullen meer dan waarschijnlijk bepalend worden.

Het uitvallen van Rits is meer dan een zware dobber voor Club. Dit seizoen was de 28-jarige voormalige jeugdinternational zowel onder Philippe Clement als diens opvolger Alfred Schreuder steevast basisspeler, maar in de race naar de titel zal blauw-zwart het dus zonder zijn motor op het middenveld moeten zien te stellen. Op zijn positie zijn Vormer en Eder Balanta mogelijke vervangers.

Net voor het halfuur moest Rits na een verkeerde beweging in het Astridpark naar de kant. Ruud Vormer was zijn vervanger en het bleek een kantelmoment in de wedstrijd: de bezoekers uit West-Vlaanderen hadden het eerste halfuur gedomineerd, maar zagen na het uitvallen van Rits paars-wit steeds meer in de wedstrijd komen. Uiteindelijk waren er kansen genoeg aan beide kanten, maar gescoord werd er niet. Omdat ook Union op bezoek bij Antwerp op een scoreloos gelijkspel bleef steken, veranderde er dit weekend niets aan de titelstrijd. De leider uit het Dudenpark heeft nog steeds een voorsprong van drie punten op Club, de onderlinge duels van komend weekend en de woensdag erop zullen meer dan waarschijnlijk bepalend worden. Het uitvallen van Rits is meer dan een zware dobber voor Club. Dit seizoen was de 28-jarige voormalige jeugdinternational zowel onder Philippe Clement als diens opvolger Alfred Schreuder steevast basisspeler, maar in de race naar de titel zal blauw-zwart het dus zonder zijn motor op het middenveld moeten zien te stellen. Op zijn positie zijn Vormer en Eder Balanta mogelijke vervangers.